Header

Arjan Lamberink

Directeur Nieuwbouw

Arjan Lamberink, 48 jaar geleden geboren in Hardenberg, gehuwd met Alida en wij hebben 6 kinderen. Wij wonen in Heemse, het oudste kerkdorp van Overijssel, tegenwoordig een buitenwijk van Hardenberg.

Mijn grootste hobby is zonder te overdrijven mijn vakgebied, innovaties bedenken of het verbeteren van bestaande tools of processen. Daarnaast mag ik graag tuinieren, klussen en lezen, en met ons gezin op vakantie gaan in de omliggende landen.

Header

Wat is jouw functie en waarom heb je daarvoor gekozen?

Mijn functie is directeur bij Lamberink Nieuwbouwmakelaars, Woonwensfabriek en Lamberink Nieuwbouw Groningen. Bij laatstgenoemde afdeling werk ik samen met de oprichter en vennoot Luit Tebbens Torringa. Ben vanuit de functie als nieuwbouwadviseur en vestigingsmanager hierin ‘gerold’, vanuit een behoefte om de nieuwbouwafdeling verder te professionaliseren en uit te bouwen in ons werkgebied.

Waarom ben je bij Lamberink Nieuwbouwmakelaars gaan werken?

Van huis uit heb ik het nieuwbouwvak meegekregen van mijn broers en mijn vader. Daarnaast zit ondernemen in ons bloed. In 2006 ben ik als 4e broer bij het familiebedrijf van oprichter Harry Lamberink gaan werken in een nieuw opgezet verkoopkantoor in Leeuwarden. De drijfveer is om te ondernemen en te excelleren door kennis te delen en te innoveren. Zo heb ik in de opvolgende jaren diverse labels en formules opgezet samen met mijn teams. Met Luit Tebbens Torringa, een aantal makelaars uit het land en met hulp van onze branchevereniging NVM, hebben wij daarnaast in 2014 het label NVM Nieuwbouwspecialist opgericht. In 2018 volgde het landelijke vraaggestuurde nieuwbouwplatform NieuwWonen Nederland.

Wat zijn de leukste aspecten van jouw beroep?

 Het samen met mijn teams gemeenten, ontwikkelaars en klanten te bedienen, van een lege kavel tot en met de oplevering van projecten. Hierbij kunnen wij gebruik maken van een unieke data- en verkooptools. Ook het feit dat wij vanuit ons label Woonwensfabriek woningen ontwerpen, waarbij we de woningen met ons sublabel WoonGereed verhuisklaar kunnen aanbieden voor de particuliere markt, maakt het vak heel divers. Ook het kunnen delen van de opgedane kennis en het opleiden van makelaars geeft mij veel energie.

Wat is de kracht van jouw team?

Mijn collega’s in de drie nieuwbouwteams zijn zonder uitzondering professionals. Met deze enthousiaste en slagvaardige club is het erg plezierig samenwerken voor zowel opdrachtgevers als collega’s van andere afdelingen, waarbij humor de boventoon voert op een fundament van kennis en kunde.

Van welke werkzaamheden krijg jij energie?

Van innovaties en tools waarmee de teams en het bedrijf zich kunnen onderscheiden.   

Wat maakt Lamberink Nieuwbouwmakelaars uniek?

Wij zijn een toonaangevend nieuwbouwkantoor, wat aan de wieg heeft gestaan van een aantal onderscheidende labels, zowel regionaal als landelijk. Lamberink is nieuwbouwspecialist op het gebied van data & research, projectinitiatie, ontwerp, nieuwbouwmarketing en premium nieuwbouwverkoop. Met ruim 80 collega’s, 14 vestigingen in Noord-Nederland en 5 verkooppunten in het land is Lamberink een van de grotere makelaarskantoren van het land. 

Waarom moet een opdrachtgever voor Lamberink kiezen?

Wanneer je een NVM Nieuwbouwspecialist zoekt met verstand van zaken dan ben je bij Lamberink aan het juiste adres. Van marktadviezen, verkoop tot aan ontwerp en kopersbegeleiding en het WoonGereed Inspiratiecentrum. Hierbij bieden wij onderscheidende marketingtools zoals Lamberink NieuwbouwTV en WoonwensTV.

Header

Wat wilde je vroeger als kind worden?

Ik wilde van jongs af aan graag vrachtwagenchauffeur worden. Wat velen niet weten is dat ik dat ook een tijd heb gedaan, bij het transportbedrijf waar mijn broer Jan destijds planner was. We reden veel op het voormalige Oostblok, een mooie en inspirerende tijd.  

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet wisten van jou?

Naast nieuwbouw heeft techniek ook mijn interesse, zo mag ik graag zelf thuis een schuur of badkamer realiseren, maar ik heb bijvoorbeeld ook motoren gereviseerd van oude tractoren.

Persoonlijke boodschap / motivatie / motto

Wees er voor elkaar, open en loyaal en sta de ander half, dat geeft zender en ontvanger energie. Denk vanuit het doen, creëer waarde door te delen en blijf vooral jezelf.