We gaan starten met de bouw!

Dit is W.est!

W.est bestaat uit 28 woningen: 4 vrijstaande woningen, 8 vrijstaand geschakelde woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 6 eengezinswoningen, kortom, voor ieder wat wils! 

Het plan valt op door zijn speelse indeling. Vanuit een aantal woningen heb je een schitterend uitzicht over het Winsumerdiep. Ook liggen diverse woningen met de achtertuin aan een vrolijk kabbelende watergang welke verbonden is met het Winsumerdiep. De diversiteit aan woningtypes, de karakteristieke architectuur en de variatie in kleur dragen bij aan een prachtig totaalbeeld. Iedere woning beschikt over een royale achtertuin. Je parkeert je auto veilig en vertrouwd op eigen terrein (m.u.v. de twee tussenwoningen).  

Oost, w.est, winsumernest

Aan de oostzijde van Winsum, één van de mooiste dorpen van Nederland, wordt het voormalige terrein van de oude steenfabriek Lombok omgetoverd tot een uniek en prachtig nieuwbouwplan genaamd “W.est”. Het plan is heerlijk gelegen aan het Winsumerdiep, met aan de ene kant de uitgestrekte Groninger landerijen, en aan de andere kant het charmante dorpshart van Winsum.

Plan W.est met zijn duurzame en gasloze woningen komt direct naast de nieuwe wijk Munster te liggen. Een toekomstig loopbruggetje zorgt voor een directe verbinding tussen het plan en de wijk Munster. Hier is het straks fantastisch wonen in een huis dat al helemaal klaar is voor de toekomst. 

Lees verder


Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s, die wij bijzonder veel aandacht geven in elke fase van het ontwikkeltraject. We zoeken in het project naar een juiste balans tussen een mooi, betaalbaar product en het toepassen van duurzame installaties om de CO²-uitstoot terug te dringen.

Door de koopprijs samen met de toekomstige woonlasten te beoordelen, ziet u dat nieuwbouw financieel aantrekkelijk voor u kan zijn. Los van alle andere voordelen die nieuwbouw te bieden heeft. Bovendien bieden hypotheekverstrekkers interessante financieringsmogelijkheden voor duurzame woningen.

Met het Winsumernest gaan we verder dan de wettelijke norm (het Bouwbesluit) door iedere woning standaard energieneutraal te realiseren. Een energieneutrale woning is een woning die net zoveel energie opwekt als die verbruikt. Daarmee bestaan uw energielasten enkel uit eigen gebruik, bijvoorbeeld van uw wasmachine, koelkast en computer. In onderstaande vergelijking geven we een indicatie aan van het verschil in energieverbruik van een bestaande woning ten opzichte van een nieuwbouwwoning in Winsumernest.

Wonen in Winsum

In 2020 is het sfeervolle Winsum uitgeroepen tot het allermooiste dorp van Nederland. Een prachtige en eervolle titel, die het dorp toebedeeld kreeg door de ANWB. En geheel terecht als je het ons vraagt. Winsum is een dorp om trots op te zijn!

Het huidige Winsum behoort vanaf 2019 tot de gemeente Het Hogeland. Een uitgestrekte gemeente, met een groot aantal kernen en buurtschappen ten noorden van de stad Groningen. Ook de Waddeneilanden Rottumeroog en Rottumerplaat én de zeehavens Eemshaven, Lauwersoog en Noordpolderzijl behoren tot Het Hogeland.

Op zoek naar meer? De stad Groningen ligt op 15 autominuten vanaf Winsum. Nog sneller ben je met de trein, deze brengt je namelijk binnen 10 minuten naar hartje Groningen. In de provinciehoofdstad vind je een zeer ruim aanbod aan winkels, cafés, restaurants, bioscopen, theaters, ziekenhuizen. Daarnaast is Groningen een echte studentenstad, met diverse mbo- en hbo-scholen en de Rijksuniversiteit Groningen.  

Lees verder

Een stukje historie

In de provincie Groningen worden al vanaf de 12e eeuw stenen gebakken. Het produceren van stenen gebeurde in eerste instantie kleinschalig en ze werden alleen voor lokaal gebruik gebakken. Door de toenemende vraag halverwege de 19 e eeuw is de steenfabricage in Groningen 'booming'. De ene na de andere ondernemer begint een steenfabriek maar uiteindelijk verdwijnen de meeste weer.

Ook aan het Winsumerdiep tussen Winsum en Onderdendam lagen ooit vijf steenbakkerijen: Actief, Lombok, De Brake, Timmer en Weg en Allershof. De locatie aan het water was gunstig omdat de aanvoer van brandstof in de vorm van turf en de afvoer van geproduceerde stenen en buizen uitsluitend over water plaatsvond. 

Contact opnemen

Heb je een rechtstreekse vraag over Winsumernest? Neem dan contact op met de makelaar via onderstaand contactformulier. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, abonneer je dan op de nieuwsbrief!