Toekomstig project: Assen- Kazernekwartier Beilerstraat!

18 januari 2020

Op de  voormalige marechaussee-locatie aan de Beilerstraat zijn de voorbereidingen gaande voor de ontwikkeling van 16 nieuwbouwappartementen en in de bestaande karakteristieke gebouwen een transformatie naar 1 loft, 3 appartementen en 4 kapiteinswoningen. 
Het Kazernekwartier: helemaal je thuis!


Dat dit een volstrekt uniek project wordt behoeft geen uitleg! Het voornemen is om rond zomer 2020 de voorverkoop op te starten. Schrijf je alvast in als belangstellende, dan houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen!
Van de verticale raampartijen bij de entree tot de metalen vastzetringen voor de paarden: het is alsof de tijd heeft stilgestaan in Assen. Maar niets is minder waar. De voormalige kazerne aan de Beilerweg is klaar voor een nieuwe toekomst.Het markante gele marechausseecomplex met haar verspringende gebouwen, gevels, dakgoten en noklijnen is een prachtig voorbeeld van hoe kazernes in de jaren ’30 werden gebouwd. Na vele jaren van dankbaar gebruik krijgt het complex een nieuwe functie. Na de transformatie biedt de karakteristieke kazerne plaats aan 19 moderne appartementen, 1 luxe loft en 4 (kapiteins)woningen met eigen tuin.

Wonen in de voormalige paardenstal of de artilleriekamer: in alle woningen proef je via zorgvuldig bewaard gebleven details uit het verleden nog steeds de spraakmakende historie van de kazerne. Hier voel je je gegarandeerd meteen thuis.

Het krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop. Voor een goed wooncomfort en zuinig energiegebruik worden de installaties vervangen volgens de huidige normen en wordt het gebouw grondig geïsoleerd. Zo is de kazerne klaar voor de toekomst.