Marktonderzoek uitbreidingsplan Trije Terpen Súd

04 april 2022

DOKKUM – De woningnood in Nederland is hoog en dat is voor de regio Noardeast Fryslân niet anders. In Dokkum staan weinig woningen te koop of te huur. En wat beschikbaar komt, is in recordtempo weer bewoond.

Alleen al voor Dokkum staan meer dan 800 woningzoekers geregistreerd die zoeken naar een voor hen geschikte koopwoning. Een uitbreidingslocatie voor nieuwbouw is daarom noodzakelijk. Er ligt inmiddels een schetsplan voor uitbreiding van de wijk de Trije Terpen richting het zuiden. Om het plan voor de Trije Terpen Súd nader vorm te geven doet Lamberink Makelaars & Adviseurs onderzoek naar de woonbehoefte.

Marktonderzoek naar de woonbehoefte
Van eind maart tot begin mei kunnen inwoners uit de regio een online enquête invullen. Hiermee inventariseert Lamberink Makelaars & Adviseurs bij welke doelgroepen de grootste behoefte ligt, in welke aantallen woningen en in welke mix. Met deze informatie worden dan samen met de ontwikkelaar, architect en gemeente de plannen voor de Trije Terpen Súd nader uitgewerkt, om deze exact aan te laten sluiten op de vraag vanuit de markt.

Over de nieuwbouwwijk Trije Terpen
De nieuwbouwwijk Trije Terpen bestaat sinds 2007. Wanneer een fase volgebouwd is, wordt de wijk uitgebreid. De wijk ligt ten zuidwesten van het centrum van Dokkum, op ongeveer 20 minuten loop- en 10 minuten fietsafstand. Het is een kindvriendelijke, groene wijk met een basisschool en een cafetaria. Direct tegen de wijk aan ligt een winkelgebied met klus- en woonwinkels en autobedrijven. Dokkum is één van de historische elf steden van Friesland. Prachtige bolwerken, grachten en winkelstraatjes zijn kenmerkend voor de stad. Door alle functies in Dokkum heeft de stad een belangrijke regionale functie in Noordoost Friesland.

Oproep aan alle inwoners van de regio
Lamberink hoopt op veel respondenten in het marktonderzoek. Arjan Lamberink: “Door de actuele woonbehoefte concreet in kaart te brengen kunnen we een goed beeld vormen van de benodigde hoeveelheid nieuwbouwwoningen in Dokkum. Hierbij is het belangrijk dat het toekomstige aanbod zo goed als mogelijk op de behoefte aansluit. We roepen dan ook iedereen op die interesse heeft in een nieuwbouwwoning in de Trije Terpen om de enquête in te vullen.” Door belangstellenden al in een heel vroeg stadium hun woonwensen kenbaar te laten maken, kunnen gemeente en ontwikkelaar al in de initiatiefase rekening houden met een stedenbouwkundige opzet. Na het invullen is er een mogelijkheid tot inschrijven van een nieuwsbrief waardoor iedereen op de hoogte blijft van de vorderingen.

Planning
Vrijdag 20 mei sluit de enquête en volgt een analyse. De uitkomsten worden voor de zomervakantie gepresenteerd aan de gemeente. Daarna volgt een informatiebijeenkomst voor de omwonenden en belangstellenden. Wanneer de kavels uitgegeven worden is nog niet bekend, informatie hierover volgt in de nieuwsbrieven later dit jaar.

Klik hier wanneer u mee wilt doen aan de enquête

Lees hier het originele nieuwsbericht

Bron: RTVNof

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Nieuwbouw Trije Terpen?

Bekijk ook het project Nieuwbouw Trije Terpen

Toekomstig
custom media

Bekijk ook het project Nieuwbouw Trije Terpen »