Je eerste nieuwbouwhuis kopen? Gebruik dit stappenplan

18 september 2020

Een nieuwbouwwoning kopen kan best spannend zijn. Je kunt niet vooraf door het huis lopen. Downbload het stappenplan, dit helpt je in de voorbereiding. Hieronder de stappen die in de download verder worden toegelicht.


Stap 1: Oriëntatie
Bij een bestaande woning ziet u wat u krijgt, bij een nieuwbouwwoning moet u het vaak doen met een brochure en uw fantasie.

Stap 2: Financiële check
Voordat u een optie kunt krijgen op uw favoriete woning, vragen wij u om eerst een financiële check te laten uitvoeren door één van de hypotheekadviseurs van Lamberink Financieel Adviseurs.

Stap 3: Optiegesprek
Nadat u een optie heeft genomen wordt u uitgenodigd voor een optiegesprek. Tijdens dit gesprek gaan wij samen met u kijken in hoeverre uw woonwensen kunnen worden doorgevoerd in het ontwerp.

Stap 4: Contractvorming
Zodra u aangeeft dat u op basis van de verstrekte informatie wilt kopen, dan wordt de koop- /aannemingsovereenkomst opgemaakt. Nadat u uw gegevens hebt aangeleverd worden de reeds besproken afspraken in de contracten vastgelegd.

Stap 5: Aftersales
Terwijl wij, de hypotheekadviseur en de makelaar de papieren romslomp voor uw regelen, kunt u zich richten op het uitzoeken van zaken zoals een keuken, badkamer, toilet, stoffering en inrichting.

Stap 6: Start bouw
Dan is het zover: de bouw van uw droomhuis! Na een periode van voorbereiding kan de kavel worden afgenomen via de notaris en gaat de termijnbetaling in. Uw hypotheekadviseur heeft u hierover tot in detail geïnformeerd en zorgt dat dit proces in goede banen wordt geleidt.

Stap 7: Oplevering
De opleveringsdatum wordt u tijdig bekend gemaakt. Wanneer u zich voor de oplevering wilt laten bijstaan door een bouwkundige van Vereniging Eigen Huis, dan is het zaak dat u zich hiervoor tijdig aanmeld. Uw nieuwbouwspecialist kan u hierin bijstaan met raad en daad.

Downloads


Download