Grote belangstelling voor nieuwe wijk ''Kloosterakker'' in Assen

20 juni 2019

De uitbreiding van Kloosterveen biedt ruimte voor 2250 woningen waarvan er in de eerste wijk ''Kloosterakker'' al 500 woningen staan gepland.


In de wijk Kloosterakkers  voorziet voor een vijfde deel in sociale woningbouw. Eveneens twintig procent gaat naar particuliere woningbouw (twee-onder-een-kap en vrijstaand). Het overige deel is voor projectmatige bouw (beleggers) en zowel koop- als huurhuizen. De vrijstaande huizen komen op kavels van 550 tot 630 vierkante meter met twee uitschieters naar ruim duizend vierkante meter. De twee-onder-een-kap hebben 300 tot 350 m2 kaveloppervlak. De wijk wordt uiteraard aardgasloos.

Kloosterakker betreft een onderdeel van de uitbreiding in Kloosterveen en het gebied aanpalend aan de bestaande woningbouw tussen de Aletta Jacobsweg en de Drentse Hoofdvaart. Het gebied wordt doorsneden door twee tot wel tien meter brede waterpartijen en groenstroken. Kloosterakker is weer onderverdeeld in kleinere gebiedjes die een eigen kleurstelling en hoogte en vorm van de daken krijgen. Die refereren aan de producten die er vroeger van het land kwamen zoals graan, mais en mosterdzaad.