Februari 2020 in verkoop: De Zuiderpoort in Emmen!

20 december 2019

DE ZUIDERPOORT: NIEUWBOUW IN EMMEN
De Zuiderpoort biedt rust, ruimte en groen met het levendige centrum van Emmen op loopafstand.

Aan de Wilhelminastraat, de zuidelijke ‘toegangspoort’ tot het stadshart van Emmen, verrijst een kleinschalig nieuwbouwproject met 7 stadsvilla’s en 8 hofwoningen: De Zuiderpoort. De locatie is ideaal: je hebt hier rust, ruimte en groen om je heen en je bent tegelijkertijd zo op het centrale Marktplein van Emmen.

RUIME, LICHTE EN ENERGIEZUINIGE WONINGEN
In De Zuiderpoort kies je de eengezinswoning die past bij jouw leefstijl en gezinssamenstelling. Er zijn twee verschillende typen woningen: stadsvilla’s en hofwoningen.

De zeven ruime stadsvilla’s met drie woonlagen en een plat dak vind je aan de Wilhelminastraat. De hoge plafonds maken deze villa’s extra ruimtelijk. Bij vier van de zeven woningen kun je op eigen terrein parkeren. Je geniet hier van circa 127 m2 woonoppervlak.

Voor de eerste en tweede verdiepingen van alle woningen geldt dat er verschillende indelingsmogelijkheden zijn.

De acht hofwoningen hebben twee woonlagen en een zolderverdieping met kap. Ze liggen aan het rustige en groene binnenterrein, waar je voor de deur kan parkeren. Met een woonoppervlak van ongeveer 109 m2 is er ruimte voor het hele gezin.

Alle woningen van De Zuiderpoort zijn energiezuinig. Ze voldoen aan de EPC-norm van 0,4. EPC staat voor Energie Prestatie Coëfficiënt; hoe lager de EPC, hoe zuiniger de woning. De woningen zijn bovendien gasloos.

Prijsindicatie: vanaf 270.000 euro v.o.n.

CENTRAAL GELEGEN LOCATIE MET VEEL MOGELIJKHEDEN
De zeven stadsvilla’s van De Zuiderpoort komen aan de Wilhelminastraat en de acht hofwoningen liggen hier vlak achter, aan een groene binnenplaats. De Wilhelmina straat is de zuidelijke toegangsweg naar het centrum van Emmen. Hierdoor zijn er veel voorzieningen in de buurt van de woningen. Zo zijn er vele knusse en gezellige horecagelegenheden, maar vind je ook het grootste overdekte winkelcentrum van Noord-Nederland en dierenpark Wildlands op loopafstand.

Tegelijkertijd ben je zo in een groene omgeving, met het Rensenpark om de hoek en maar liefst drie Nationale Parken in de provincie Drenthe. De grote uitvalswegen zijn bovendien zeer goed bereikbaar, zoals de N34 richting Groningen of de A37 richting het westen. Dit maakt wonen in Emmen en werken op een andere plek heel goed mogelijk. Kortom, De Zuiderpoort ligt op een enorm veelzijdige locatie.

CENTRUMVERNIEUWING EMMEN
De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de herinrichting van de Wilhelminastraat. Het doel was om de uitstraling te verbeteren en meer rust te creëren in de straat. Dat is gelukt: auto’s en fietsers delen de vernieuwde weg, waardoor er rustig wordt gereden. Er is bovendien meer groen, meer ruimte voor het winkelend publiek en ook meer parkeergelegenheid.

De aankomende jaren blijven gemeente en provincie investeren in Emmen. Zij hebben de ambitie om van de binnenstad het Groenste Centrum van Nederland te maken. Daarnaast zetten zij zich in om een MKB-vriendelijke gemeente te blijven, waarin ondernemerschap wordt gestimuleerd. Ook het onderwijsaanbod is een speerpunt. Het behouden van goed middelbaar en hoger beroepsonderwijs vindt de gemeente van cruciaal belang.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom De Zuiderpoort?

Bekijk ook het project De Zuiderpoort

In verkoop
Meer informatie

De Zuiderpoort

Emmen


- € 309.500
109 m2 - 127 m2 woonoppervlakte
15 woningen beschikbaar